Дрогобицькі цибульники

  День міста щороку гуртує людей навколо різноманітних святкових заходів: концертів, конкурсів, виставок. Цьогоріч попри невеселі реалії люди все ж потребували ковтка свіжих емоцій та відчуття єдності.

Загальноосвітня школа № 4 поміж інших навчальних закладів долучилася до фестивалю «Дрогобицькі цибульники». Така знайома усім цибуля почувалася королевою, адже, як виявилося, у нашій школі з неї  вміють приготувати не тільки коронну страву – цибульники, а й багато-чого іншого: пироги, вареники, піцу, крекери, смажену в клярі цибулю. Такого асортименту годі шукати! Та це й не дивно, бо незамінна на кожній кухні цибулина здавна є складовою чи не всіх традиційних українських страв. Любов до цибулі заслужена: попри свої лікувальні властивості, пекуча товстуха додає особливого смаку кожнісінькій страві. Тож полюбляють її і смаженою, і тушкованою, і сирою. А ще з неї виходять квіти латаття для оздоби святкового столу, або будь-що інше, варто тільки увімкнути фантазію.

Наш стіл також був по-осінньому багато прикрашений. Його чудово доповнювали соняхи й гарбузи, айстри й глечики. Стравами пригощали всіх бажаючих. Окрім того, увазі містян пропонували ще й рецепти - галицькі господині завжди ділилися ними одна з одною. Конкуренції не боялися: та сама страва в іншій кухні виходить по-іншому.

Школа здобула на цьому фестивалі друге місце. До перемоги долучилисястаршокласники,класні керівники та адміністрація.

День міста ЗОШ №4 відзначила не тільки кулінарними шедеврами, а й мистецькими здобутками. Учні вчителя образотворчого мистецтва Паньків О.М. посіли треті місця за участь у конкурсі колективних робіт «Мій рідний Дрогобич». Тож вітаємо Андрухіва Д.(8 – А), Лоб М. та Вату В. (5 – Г), а також Колесник К., Берчук В., Кравців З. (6 – Г) з перемогою.

Свято минуло, але спогад про нього залишився світлим і легким, бо ніщо так не об’єднує, як рідне місто.