Хто зверху ?

     26 березня у Дрогобицькій ЗОШ №4 відбулася гра між старшокласниками «Хто зверху?». Попри зовсім невесняну погоду, настрій був радісним. Хлопці та дівчата розділилися на дві команди. Дівчата намагалися довести хлопцям, що такі жіночі риси, як логіка і солідарність, швидкість і почуття гумору – формула успіху, що доводить теорему «Дівчата – кращі!».  Але ж хлопці не так легко здалися: вони «взяли» своїм стратегічним мисленням, чіткістю і злагодженою командною грою. Ох, і емоції вирували  залі! До останньої хвилини не спадала напруга: хто ж зверху – хлопці чи дівчата?

     Спочатку учасники мали завдання скласти слово. Дуже динамічна забава, оскільки самі літери були на учасниках, то ж треба було добряче побігати, аби правильно скласти слово. У конкурсі «Гендерна політика» учні вгадували, хто  - чоловік чи жінка – були винахідниками, учасниками, авторами тих чи інших законів, подій, речей. Іноді ситуацію рятувала ерудиція, а іноді лише інтуїція.

     «Відгадай, хто я» - таку назву мав наступний конкурс. Це тільки у дружньому колі легко і весело сидіти з папірцем на чолі, та набагато складніше, коли в залі вирують пристрасті вболівальників, друзі не можуть сказати більше, ніж дозволено правилами, а учасник має ще й впоратися з величезною відповідальністю за відгадку. Оскільки в конкурсі була нічия, то учні ще додатково бавилися в «дивоглядки» - хто кого «передивиться, не моргнувши»;)   У читанні по губах  також слід було повправлятися обом командам. Адже то не так просто – почути очима. Але для глядачів то все було просто веселощами.

     А чи довіряєте ви статистиці? Виявляється, є багато цікавих фактів, які стосуються жінок і чоловіків. От саме відсоток повинні були відгадати гравці. І це їм частенько вдавалося.

      Учасники працювали не тільки головою, а й руками. Таке просте завдання – зв’язати одяг в одну довгу  мотузку – можна виконати по-різному. Тому перевірку на міцність пройшла лише одна команда, друга мотузка розірвалася.                                                                                                   

    Останній конкурс мав би вирішити, хто переможець. Однак суворий суд підрахував загальну кількість балів. Перемогли дівчата! Однак хлопці так завзято боролися, що не залишили нам сумнівів: вони в нас найкращі.

      Дякуємо за участь учням 10-11 класів Охріменко М., Тесаку А., Харламову С., Калашникову С., Дякун Т., Німилович Д, Кривошеї К., Шуптар Т.,  суддям 9 класу Захаряку І. , Виноградову К., а за підготовку гри вчителям інформатики Удич І.В.,  Жгуті Т.В. та  педагогу-організатору Вусатій Г.Г.