Науково-практичний семінар «Реалізація Концепції «Нова українська школа» в науково-педагогічному проекті «Інтелект України»

24-25 січня 2018 року в місті Харкові у комунальному закладі «Харківська гімназія №169» відбувся науково-практичний семінар «Реалізація Концепції «Нова українська школа» в науково-педагогічному проекті «Інтелект України». Учасниками семінару були керівники та вчителі базових закладів освіти проекту, співробітники ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, ХНПУ ім. Г.С.Сковороди, ХНУ ім. В.Н.Каразіна, ДУ «Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків НАМН України», педагогічні працівники Харківської гімназії №169. Львівщину представляли заступник директора Дрогобицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Самойлик С.В., вчитель початкових  класів Гизюк Л.В., вчитель Червоноградської школи Капустян О.П.

З вітальним словом до присутніх звернулась науковий керівник проекту, професор ХНПУ ім. Г.С.Сковороди, доктор педагогічних наук Гавриш І.В., яка зазначила, що науково-педагогічний проект «Інтелект України» - це освітня програма, яка реалізує Концепцію «Нова українська школа». Мета проекту – зробити кожну дитину щасливою та успішною.

Також Ірина Володимирівна повідомила, що за підсумками  батьківського форуму, який відбувся в Києві у квітні 2017 року, було створено громадську організацію «Міжнародна організація «Партнерство в освіті», членами якої стали всі учасники проекту. Директора Дрогобицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Малу Світлану Василівну було обрано членом правління створеної організації. Заступник директора з наукової роботи ЛОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент Пастушенко Н.М. увійшла до складу ревізійної комісії.

Для учасників семінару гостинно відчинила двері Харківська гімназія №169, директор якої Щербаков О.Ф., очолив громадську організацію. На базі даної гімназії у 2008 році було розпочато впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України», який вже 10 років втілюється на теренах України. Автори проекту, відповідно до Концепції НУШ, розробили ранкові зустрічі, які презентували учасникам вчителі гімназії. Також ми мали нагоду відвідати презентаційні уроки із предметів «Людина і світ» у 1-х класах  та «Еврика» у 3-х класах.

Підсумки семінару підвели наукові консультанти проекту: начальник відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Кириленко С.В. та очільник сектору експериментальної педагогіки Киян О.І. Базовою школою на Львівщині обрано Дрогобицьку ЗОШ І-ІІІ ступенів №4. Тому наступна зустріч учасників Проекту відбудеться 16 лютого 2018 року в Дрогобицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 під час роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Ідеї НУШ у науково-педагогічному проекті «Інтелект України».