І знову пролунав перший дзвоник...

На подвір’ї четвертої школи дітей, вчителів і батьків зібрала урочиста лінійка. Не зважаючи на спеку, перший день вересня скликав усіх  на навчання.  Понад сотню першокласників та близько двадцяти дітлахів групи короткотривалого перебування пройшли під вишитими рушниками уперше. Так у цей день розпочалося їхнє шкільне життя.

Віршики, хвилювання, потиски дружньої  руки – незмінні  складові цього свята.

 А ще гості, які прийшли привітати, зворушити, підбадьорити настановами.  Це й отець Іван з церкви св. Петра та Павла, і секретар міської ради  Метик Т.М., і заступник керівника відділу освіти  Олексюк О.М .

Не залишилися осторонь і батьки. До школярів звернулися Дмитро Огньов  та Амет Бакіров, побажали успіхів у навчанні, гарних оцінок.

Лейтмотивом свята стала тема своєї землі, рідної школи. З вуст запрошених  злітали проникливі й щирі слова. Про патріотизм переконливо говорив кримський татарин Амет Бекіров, для якого Дрогобич  став другою домівкою.

Із завмиранням усі заспівали гімн України. У багатьох бриніли сльози – радості, надії  та водночас тривоги. І кожному хотілося  тільки одного: аби ця урочистість проводилася в мирній державі, аби усі тати й брати повернулися додому. А ми вже якось переживемо і шкільні турботи, і економічні негаразди, і навіть цю спеку.