Плідна співпраця з університетом

Міжнародна науково – практична конференція, яка пройшла 28 -29 вересня 2017 року в стінах Дрогобицького державного університету ім. Івана Франка , була присвячена питанням реформування освіти в сучасній початковій школі. Цей захід об’єднав і теоретиків, і практиків різних рівнів. Організатором цієї конференції була Лілія Григорівна Стахів, кандидат педагогічних наук, доцент , завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти  . Вчителі нашої школи Самойлик С.В., Лютик Н.Б.  та Гизюк Л.В.були запрошені на цю конференцію для виступу зі своїми роботами.

На конференції панувала щира і ділова атмосфера. До присутніх з вітальним словом звернулася ректор університету пані Надія Скотна. Вона звернула увага на необхідності змін в освіті і побажала учасникам конференції плідної праці.

Цікавими та змістовними були виступи учасників. З особливою увагою ми слухали виступ вчителя львівської школи « Малюк», які є на сьогодні однією з пілотних шкіл України по впровадженню концепції нової української школи. Пані Ольга Розпутня поділилася з присутніми доробками і наголосила на труднощах, з якими вони зустрілися в цьому проекті. Змістовним та цікавим був виступ методиста ММК Л. І. Сисин. Практичну сторону реформування освіти висвітлила вчитель СЗШ №2 О.Чайківська.  З теплотою ми слухали виступ нашої давньої знайомої Лесі Лужецької, старшого викладача Дрогобицького державного педагогічного університету, яка знайомила присутніх зі своїм авторським уроком у віршах. Нам особливо була приємно, що саме в нашій школі вчителем Самойлик С.В. було проведено цей урок на практиці.

Саме  28 вересня ми святкували день народження видатного Вчителя – Василя Олександровича Сухомлинського, тому ми побудували свій виступ, спираючись на величезну педагогічну спадщину цього педагога. Світлана Володимирівна Самойлик провела паралель між   концепцією нової української школи та педагогічною спадщиною В.О. Сухомлинського. Неля Богданівна Лютик запросила учасників  до  інтерактивних  ігор, які допоможуть молодому вчителю адаптуватися у колективі. Леся Володимирівна Гизюк познайомила присутніх із науково – педагогічним проектом  « Інтелект України» , який впроваджує наша школа з минулого року завдяки підтримці директора школи Малої С.В. Учасники конференції стали активними слухачами і учасниками нашого майстер – класу. На завершення конференції в переддень професійного свята педагогів ми передали від учнів нашої школи символічні сердечка з найщирішими побажаннями. Останнім акордом стало спільне фото і виконання пісні « Моя Україна»

Ми отримали багато цікавої інформації, познайомилися з новими колегами та готові до наступних спільних проектів.

Гизюк Л.В., вчитель початкових класів ЗОШ №4