Новини

Інформація, щодо тендерної закупівлі "Поточний ремонт аварійної частини фасаду ліцею №4 імені Лесі Українки"

 14 листопада 2023 року було оголошено тендерну закупівлю на проведення поточного ремонту аварійної частини ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради Львівської області. Технічні та якісні характеристики розміщені в кошторисному розрахунку (файл додається). Вартість витрат - 1228932 гривень. Фінансування буде проводитися з місцевого бюджету.

Читати далі

Звіт директора ліцею

30 червня 2023 року у ліцеї №4 імені Лесі Українки відбувся звіт керівника ліцею Наталії ГУК про діяльність закладу освіти у 2022/2023 навчальному році. На звіті директора були присутні начальник відділу освіти Роман ГРИЦАЙ, працівники ліцею, представники учнівського самоврядування та члени батьківських комітетів.
Під час виступу директор ліцею подякувала усім учасникам освітнього процесу за спільну роботу та вклад кожного у розвиток ліцею. Доповідач детально проаналізувала та узагальнила результати діяльності закладу освіти за 2022/2023 н.р., акцентувала увагу на тому, що якість освітнього процесу забезпечується лише через системний та одночасний вплив на усі його компоненти - освітнє середовище, педагогічну діяльність, систему оцінювання та управлінську діяльність. Наприкінці виступу директор окреслила основні завдання на напрями розвитку закладу освіти на 2023/2024 н.р.
Учасники зборів оцінили діяльність директора ліцею Наталії ГУК на високому рівні, відзначили рівень її професіоналізму та звернули увагу на суттєві позитивні зміни, які відбулися у закладі освіти.
 
Читати далі

Прощавай рідна школо!

Сьогодні у ліцеї N4 імені Лесі Українки відбулося урочисте вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти випускникам 11-х класів та свідоцтв про здобуття базової середньої освіти учням 9-х класів. На урочистій частині заходу зібралися випускники ліцею, вчителі, батьки та гості. Захід розпочався із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання для вшанування памʼяті загиблих Героїв. З вітальним словом до випускників звернулася директор ліцею N4 імені Лесі Українки Наталія Гук та урочисто вручила учням документи про освіту.
Приємною несподіванкою для випускників були листівки з побажаннями на майбутнє.
Дорогі учні, бажаємо вам розкриття вашого потенціалу, здійснення усіх мрій та бажань. Не забувайте, що ви назавжди залишаєтеся частиною нашої ліцейної родини!
Хай вам щастить, дорогі випускники! Щасливої дороги! Світлого та мирного неба!
Читати далі

Мовний літній табір "Веселка"

У ліцеї №4 імені Лесі Українки розпочав свою роботу літній мовний табір «ВЕСЕЛКА». Розпочався він урочистим відкриттям, веселою зарядкою та бансами. З вітальним словом до учнів звернулася директор ліцею Наталія ГУК. Після проведення руханок, керівник табору Півтораніс Н.Б., ознайомила учнів із розпорядком роботи. Впродовж дня учні готували назву, гасло та емблему загону і було обрано капітана команди. Цікаву екскурсію рідним містом, для першого загону, підготувала Мідик Г.Р. Учні з радістю виконували всі завдання та ділилися враженнями від перебування в таборі.
Попереду на всіх чекає ще безліч пригод та незабутніх сюрпризів!
Читати далі

Звіт директора школи

ОГОЛОШЕННЯ

30 червня 2023 року о 10.00 у каб. №20 ліцею №4 імені Лесі Українки відбудеться звіт директора ліцею Гук Наталії Андріївни про діяльність закладу освіти у 2022/2023 навчальному році.

Читати далі

Педрада. Звіт директора

31 серпня 2022 року у ліцеї №4 імені Лесі Українки відбулася педагогічна рада. Роботу педагогічної ради директор ліцею Наталія ГУК розпочала хвилиною мовчання за  загиблими внаслідок збройної агресії росії проти України.

 Наталія Андріївна звітувала про роботу у 2021-2022 н.р., розповіла про зміни, які відбулися в освітньому  просторі  ліцею відповідно до сучасних вимог. Акцентувала увагу на вагомих досягнення педагогічного та учнівського  колективів. Також на педагогічній раді було висвітлено питання організованого початку 2022-2023 н.р, визначено  структуру та режим роботи ліцею, схвалено  Освітню програму закладу, конкретизовано систему оцінювання здобувачів освіти, розглянуто  аспекти організації інклюзивного навчання.

 

 

Читати далі

“КРЕАТИВНИЙ ВИБУХ”

За ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради 16 лютого 2022 року на базі ліцею №4 імені Лесі Українки проведено тренінг “КРЕАТИВНИЙ ВИБУХ” для спільноти вчителів-філологів. Спікером виступила Анна-Марія Богосвятська, кандидатка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри гуманітарної освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», авторка посібників і онлайн-курсів, Лицареса Гуманної Педагогіки, засновниця Академії Гармонізації Особистості

Читати далі

Зустріч з делегацією з міста Новоград-Волинського

Сьогодні, 09 лютого 2022 року, до ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради завітали гості з міста Новоград-Волинського на чолі з міським головою Миколою Петровичем Боровцем. Гостей зустрічали в.о. начальника відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради Віталій Вовків та директор ліцею Наталія Гук. Делегація поклала квіти до погруддя Лесі Українки, яке встановлено 25 листопада 2021 року біля нашого ліцею. Земляки доньки Прометея відвідали кімнату-музей Лесі Українки, залишили побажання у Книзі відгуків та примножили експозицію кімнати-музею подарунками з батьківщини ВЕЛИКОЇ ЛЕСІ!

Читати далі

29 січня-День пам'яті героїв Крут.

29 січня вшановуємо 104 річницю Бою під Крутами. У ліцеї N4 імені Лесі Українки пройшли виховні та інформаційні години, проведено історичні уроки - пам'яті про подвиг юних крутян з переглядом фільму, працювали над проєктами " Пам'ятай про Крути! "
Читати далі

День Соборності України

Напередодні відзначення Дня Соборності України у ліцеї 4 імені Лесі Українки вчителями історії було проведено уроки - єдності де учні мали змогу переглянути документальні відео та проаналізувати документи на дану тематику. Класними керівниками було проведено виховну годину на тему "Моя Україна-соборна і єдина".
Нехай цей урочистий день утвердить нас у патріотизмі та єдності,додасть кожному наснаги працювати задля блага нашої країни та вселить віру у світле та успішне майбутнє нашої держави.
Міцного здоров'я,миру та злагоди кожній родині!
Пам' ятаймо та шануймо наших національних героїв.
Нехай любов до рідного краю згуртує нас в процвітання демократичної та могутньої держави.
Слава Україні!
Читати далі

Акція"Твори добро для дітей"

Колектив учителів та учнів ліцею №4 імені Лесі Українки долучився до благодійної акції "Твори добро для дітей", присвячений дню святого Миколая, для онкохворих дітей. Було зібрано 13689 грн. , а також подарунки для дітей. Кожна добра справа — це шанс змінити світ на краще!
Дякуємо всім, хто долучився до акції.
 
Читати далі

Тиждень академічної доброчесності

У ліцеї N4 імені Лесі Українки з 29.11 по 3.11 проходив Тиждень академічної доброчесності. Цей тиждень один з кроків на шляху до розбудови доброчесного та успішного суспільства. І цей шлях однозначно починається з дитинства.
Протягом тижня класні керівники 1-11 класів проводили цікаві інтерактивні заняття: «Магічний урок доброчесності», «Що таке корупція», «Добро. Чесність.», «Конфлікт інтересів» та інші. Вони допомогли сформувати базове, необхідне відповідно до їхнього віку, розуміння.
Читати далі

Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. В цей день у ліцеї N4 імені Лесі Українки відбулися інтерактивні заняття у 6-Б, 8-Г та 10-А класах. Соціально-психологічна служба та педагог організатор ліцею надали інформаційну підтримку в питаннях здорового способу життя , об’єктивну інформацію про ВІЛ/СНІД та виробляли в учнів толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих.
Учні дізналися про шляхи передачі та способи попередження цієї страшної хвороби. Під час заняття учні були активними і зацікавленими та зробили висновок, що вони здатні сформувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров’я.
Читати далі

акція "Незабутки пам'яті"

26 листопада в ліцеї 4 імені Лесі Українки проходила акція "Незабутки пам'яті" у пам'ять жертв Голодомору.
Голодомор в Україні визнаний геноцидом на законодавчому рівні і в судовому порядку.
Історики називають причиною голоду репресивну політику хлібозаготівлі, яку провадила комуністична влада. Таким чином влада хотіла упокорити українців, остаточно ліквідувати спротив режиму та боротьбу за відродження власної державності.
Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.
Читати далі

Відкриття пам'ятника Лесі Українки

       Безсмертна у віках, в душі народу

        Ти довго-довго, Лесю, будеш жити

        І присягаємося нині щиросердно

        Твоїм ідеям вірно послужити.

25 листопада 2021 р. в Дрогобицькому ліцеї №4 імені Лесі Українки відбулось урочисте відкриття погруддя славетній Доньці Прометея.

Подія сколихнула всіх небайдужих дрогобичан. На святі були присутні:

Депутат Верховної Ради України - Орест Ігорьович Саламаха;

Міський голова – Тарас Ярославович Кучма;

Перший заступник міського голови - Ігор Миколайович Герман;

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів керуючий справами виконкому - Володимир Богданович Коцюба;

Заступник міського голови з гуманітарних та соціальних питань – Андрій Володимирович Ковч;

Начальник відділу освіти Дрогобицької міської ради - Шев’як Петро Богданович;

Заступник начальника відділу освіти – Олексюк Ольга Петрівна;

Скульптор – Костко Ярослав; депутати міської ради; члени товариства «Просвіта»; колектив ліцею та мешканці міста.

Почесну місію відкрити погруддя було надано депутату Верховної Ради України п. Оресту Саламасі; очільнику міста – п. Тарасу Кучмі; чальнику відділу освіти п. Петрові Шев’яку; на директору ліцею №4 п. Наталії Гук. Освятив пам’ятник о. Юстин.

Депутат Верховної Ради України п. Орест Саламаха сказав, що ми всі маємо пишатися такою постаттю, як Леся Українка. Подякував усім, хто долучився до цього дійства.

Голова міста п. Тарас Кучма зазначив, що відкриття погруддя – знаменна подія в історії міста і ліцею зокрема. Вшанування Лесі Українки має стати хорошою традицією для всіх.

Заступник міського голови з гуманітарних та соціальних питань п. Андрій Ковч наголосив на національній свідомості, патріотизмі громади.

Директор ліцею №4 п. Наталія Гук подякувала за небайдужість, ініціативність, приклад єдності усім, хто долучився до цієї події.

Окрасою свята стали вірші Лесі Українки, які читали вчителі ліцею №4, а також музичні номери.

Письменник Роман Пастух поділився своїм віршем про поетесу.

Щира подяка скульптору п. Ярославові Костко за прекрасну роботу!

Нехай життєвий подвиг поетеси стане провідною зорею у серцях майбутніх поколінь! Слава Україні! Героям слава!

 

Читати далі

Тиждень безпеки дорожнього руху

У ліцеї N4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради з 15.11 до 19.11 проходив Тиждень безпеки дорожнього руху. Класні керівники провели бесіди, вікторини, практичні заняття, де учні ознайомились з правилами безпечної поведінки на вулиці, а працівники бібліотеки організували квест «Дорожній патруль». Школярі переглядали відеоролики, готували малюнки, вчилися розпізнавати дорожні знаки.
Учні були активними та проявляли ініціативу у виконанні завдань.
Читати далі

Міжнародний день толерантності

Міжнародний день толерантності - це свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Толерантність- це доброзичливе ставлення до оточуючих. Сьогодні учні 4-Б класу разом із соціально-психологічною службою та педагогом-організатором ліцею провели інтерактивне заняття на тему : «Толерантність» . Учні навчилися не засуджувати інших, вміти співчувати, поважати думку один одного та бути толерантними.

Читати далі

Тренінг надання невідкладної допомоги

 
 

16 листопада у рамках співпраці біолого-природничого факультету ДДПУ імені Івана Франка з ліцеєм № 4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради відбувся тренінг для учнів молодших класів з надання невідкладної допомоги - BLS за підтримки неурядової організації VZW "ORADEA" та університетом прикладних наук Vives.

Мета цього проекту набути навиків надання невідкладної допомоги, сформувати навички щодо проведення серцево-легеневої реанімації, виховати відповідальність за власне здоров’я та здоров’я оточуючих.

Присутні навчилися, як правильно підійти до потерпілого, як переконатися що він чує і відчуває ваші дотики, як описати місцевість для виклику швидкої допомоги, перевірити дихання потерпілого і приступити до непрямого масажу серця у разі відсутності дихання.

Учні та вчителі ліцею набули практичних навичок серцево-легеневої реанімації і відпрацювали їх за допомогою фантомів Lili та Anne.

Співпраця між закладами буде продовжуватися і учні старших класів також будуть мати змогу навчитися надавати першу невідкладну допомогу.

Вчитель зарубіжної літератури Філь Н.

 

Читати далі

Мова – душа народу

Мова – душа народу
Мова – духовне багатство народу. Щоб любити — треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити.
Василь Сухомлинський
Учні ліцею№4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради щорічно долучаються до святкування Дня української писемності та мови. Любо до рідної мови плекаємо в наших учнів з ранніх літ. Сьогодні різноманітні конкурси та квести, декламування віршів та конкурси малюнків, спільне фото класних родин у вишиванках біля чудової фотозони, відгадування загадок і ребусів, мовні ігри та вікторини переповнювали стіни нашого ліцею. Гарний настрій, цікавий україномовний пісенний контент, чарівні діти і вчителі у вишиванках створювали атмосферу свята. Впевнені, що наша мова буде розвиватися, вдосконалюватися , наповнюватися, бо ліцеїсти свято бережуть і активно спілкуються нею, вивчають та збагачують рідну мову своїми здобутками.
Дякуємо нашим учителям за виховання поваги до рідного слова, любові до рідної мови, за змістовне та цікаве свято!
Читати далі

Творимо НУШ разом.

З 25 по 27 жовтня 2021 р. команда ліцею№ 4 імені Лесі Українки у складі директора Гук Н. А., заступників директора Пурій Г. М. , Горічко М. П. та вчителів Моргун О.М., Бігун Л. Т., Пуців Л.В., Дурибаби А. М., Сидоренко О. Є. - взяли участь у тренінгах із запровадженням Концепції НУШ у майбутніх 5-их класах (2022-2023 н.р.)
Мета заходу: підвищення професійної компетентності вчителів у контексті реалізації завдань НУШ; впровадження інноваційних технологій компетентнісного навчання у п’ятих класах; обмін досвідом роботи, педагогічними знахідками тощо.
Тренінги пройшли конструктивно; педагоги отримали корисну інформацію.
вч. укр. мови Моргун О. М.
 
Читати далі

Акція до дня Захисника України

Напередодні свята дня Захисника України учні, батьки та педагогічний колектив ліцею № 4 імені Лесі Українки приєдналися до участі у благодійній акції на підтримку воїнів АТО. Шкільна родина зібрала близько 30 посилок для бійців, які воюють на сході України. У коробки з подарунками діти вкладали і свої малюнки, і листи з привітаннями та побажаннями миру.
Ми щиросердно бажаємо, щоб воїни АТО якнайшвидше повернулися додому живі та здорові і хай Мати Божа їх охороняє!
Читати далі

Озеленення шкільного подвір'я

Ніхто не подбає про наше навколишнє середовище, якщо не ми. Приємно бачити шкільне подвір'я охайним, чистим яке потребує нашого із вами піклування. Сьогодні учні 9 - х класів, класні керівники та директор ліцею Гук Н. А. провели озеленення шкільного подвір' я. Це були наші перші кроки спільної праці та спільних зусиль щодо покращення вигляду пришкільної території.Така праця прищеплює дітям любов до природи та дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Читати далі

Подаруй бібліотеці книгу

Наш ліцей славиться багатьма хорошими традиціями. Одна з них - акція"Подаруй бібліотеці книгу", яка відбулася 30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек

Маленький внесок кожного учня влився в одну хорошу справу.Фонд бібліотеки ліцею поповнився 83 примірниками нової цікавої літератури. Серед новинок -твори С.Дерманського, Роузі Бенкс, Ана Пунсет, Люсі Даніеелс.

Директор ліцею ГукН.А. подякувала учням  та батькам за активну підтримку акції.

 

Читати далі

День народження В.Сухомлинського

Сьогодні, 28 вересня 2021 року, 103 річниця від дня народження видатного педагога Василя Сухомлинського. Цій знаменній даті бібліотека ліцею N4 імені Лесі України присвятила книжкову виставку " Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний". До виставки долучені роботи учасників міського конкурсу, присвяченого 100-річчю від дня народження В.Сухомлинського.
Завідувач бібліотекою О.І. Марцих

 

Читати далі

Участь у конкурсі Class Pack 2021-2022

ГО «Інноваційні освітні технології» за підтримки Благодійного Фонду LEGO Foundation було оголошено  грантовий конкурс Class Pack 2021-2022 на впровадження та забезпечення класу і уроку робототехніки в державних школах України!

Команда  ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради взяла участь у відбірковому  етапі грантового конкурсу Class Pack 2021-2022, для впровадження програми FIRST LEGO Legue Chellenge для середньої та старшої школи, FIRST LEGO League Explore для учнів початкових класів.

За результатами конкурсного відбору ліцей №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради увійшов у число 12 потенційних грантоотримувачів.

Перемога у конкурсі надасть нам можливість реалізовувати принципи STEM – освіти, розвивати soft skills, використовувати інноваційні педагогічні технології, організовувати та  брати участь у фестивалях, презентаціях, конкурсах з робототехніки.

Бажаємо перемоги нашому ліцею у фіналі конкурсу!!!       

                                                     Вчитель інформатики Герман В.І

 

 

Читати далі

Олімпійський тиждень

Новий навчальний рік зустрів нас приємним вересневим сонечком, а також традиційно Олімпійським тижнем.
Багато цікавого та нового почули учні 5-х класів ліцею № 4 імені Лесі Українки, від старшого викладача Навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я – Лемешка Олександра Сергійовича. А саме: історія виникнення та розвиток Олімпійських ігор та Олімпійські ігри у сьогоденні.
До проведення заходів долучилися не лише вчителі фізичної культури а й всі вчителі школи.
Проведено інформаційні хвилинки ,а також бесіди на олімпійську тематику, протягом тижня діти створювали цікаві та змістовні плакати до Дня спорту.
Тиждень пройшов у ліцеї цікаво, ефективно та корисно.
Бажаємо нашим учням стати новими зірочками у олімпійській історії!
Читати далі

Свято Першого дзвоника

Сьогодні у ліцеї N4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради Львівської області уже традиційно по-родинному пройшло свято Першого дзвоника .
Для першокласників, які переступили поріг нашого ліцею, розпочнеться цікаве шкільне життя : перший навчальний рік, перший дзвоник, перший урок, перша вчителька. А для інших учнів ліцею теж особливе свято, адже це день зустрічі з друзями, однокласниками, вчителями.
Директор ліцею Гук Наталія Андріївна привітала учнів з початком навчального року і побажала усім, нехай цей навчальний рік стане успішним, плідним, веселим і багатим на здобутки.
З Днем знань! В добру путь!
Читати далі

Серпнева нарада

27 серпня в ліцеї №4 імені Лесі Українки відбулася урочиста нарада, на якій було представлено нового директора навчального закладу. За результатами конкурсного відбору керівником стала Наталія Андріївна Гук.

Колективу її відрекомендували начальник відділу освіт виконавчих органів міської ради Петро Богданович Шев’як , заступник начальника відділу освіти Ольга Петрівна Олексюк та юрист відділу освіти Вовків Віталій Богданович.

Гості та колектив ліцею привітав директора з призначенням на нову посаду. Побажали натхнення та наполегливості в роботі, невичерпних сил. Дружньої співпраці з усім колективом. Збереження найкращих традицій навчального закладу та впровадження нових.

Читати далі

З Днем незалежності, Україно!!!

Колектив ліцею 4 ім. Лесі Українки щиро вітає з Днем Державного Прапора та 30- річчям Незалежності України.

Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння.

Цінуймо свою незалежність та свободу!

Зі святом! Слава Україні!!!

Читати далі

EdCamp Lviv

Останні літні дні перед початком нового навчального року завжди навівають певний сум. Але не всім, а особливо тим, хто з нетерпінням чекав на кінець літа. Здивовані? Саме так,  ми - Леся Гизюк, Світлана Самойлик, Наля Лютик, Ганна Мідик -  з нетерпінням чекали на неймовірну зустріч едкемпівців та едкемпівок. Звичайно, ми відразу зареєструвалися на Edcamp у Львові, і, пройшовши співбесіду,  ми вирушаємо назустріч новим враженням, знаннями та емоціями. Львівський Edcamp завжди особливий: атмосферою, особистостями, драйвовістю , наповненням, ароматом кави. Цьогоріч (не) конференція відбувалася у Митрополичих садах Святоюрської церкви, тому була пронизана спокоєм і миротворенням. Цікаві експерти, нові знання, давні друзі, випадкові невипадкові друзі творили цей день. Ми говорили про те, як школа може дискримінувати дитину «приховано»;  про живу комунікацію – розкіш і мотивацію;  про соціално-емоційне навчання в контекті НУШ; (про)читання тексту: для розуму і серця; про  виміри стійкості: особистісний, шкільний, системний;  діяльнісні методи навчання.  Особливого присмаку надавала (не)конференції  наша компанія едкемпівок, яка зарядилася позитивним настроєм на новий навчальний рік. Бажаємо всім мати джерело, з якого ви можете черпати життєдайні сили! Вдалого початку нового навчального року нашому  учнівству, батьківству та учительству!

                                     Вчитель початкових класів Леся Гизюк

Читати далі

День Героїв

24 травня у ліцеї №4 імені Лесі Українки проведено захід з нагоди вшанування Дня Героїв.

День Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім дружин Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та учасників АТО ООС.

Свято Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості українського народу. На свято були запрошені учні, вчителі ліцею. Гостем свята був секретар Дрогобицької міської ради, герой АТО, офіцер - Орест Каракевич, який під час виступу поділився своїми спогадами, показавши своїм прикладом, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це. Його емоційна розповідь була наскрізь пронизана любов'ю до України, прагненням українських військових захищати рідну землю. Своїми спогадами про нелегкі бойові будні , про життя між боями, настрій військових та добровольців поділився вчитель Захисту України нашого ліцею , учасник бойових дій АТО - Роман Сосяк.

Дорогі наші Герої! Доземний уклін Вам! Здоров’я та Божого Благословення!

Колектив ліцею

 

 

Читати далі

Алея Лесі Українки

Кажуть, дерева мають пам’ять.  На садибі Косачів у Колодяжному і досі росте стара груша, яку посадила сестра Лесі Українки Ізидора Косач і яку надзвичайно любила Леся Українка. Завідувач літературно-меморіального Музею-садиби Лесі Українки Ольга Бойко каже, що ніхто не знає, скільки років цій груші, бо на вигляд вона дуже древня, уже втратила багато старих гілок, але все ж щовесни цвіте, а влітку дає плоди. Вона стала одним із символів садиби Косачів, який дійшов до нашого часу.

Можливо,  Лесина груша  старенька та крислата пам’ятає дотик її рук, адже не раз Леся відпочивала в тіні її гілочок, милувалася її рясним цвітом, шепочучи свої безсмертні чудові вірші.

             «Лесина  груша» уже стара.  Тому 11 листопада 2020 року співзасновник журналу-каталогу «СонцеСад» Остап Романович Михаць, започаткувавши акцію «І проросте пагіння з минулого в майбутнє», посадив у Колодяжному садибі-«колисці» Лесі Українки  власноруч вирощену Лесину Грушу – маленьку щепу від 120-річної груші Поетеси! Справжня естафета поколінь!

Цю акцію провели також і в інших містах України. Так, 12 листопада маленькі Лесині Груші висадили у Луцьку біля Волинського національного університету імені Лесі Українки, біля Волинської державної обласної універсальної бібліотека імені Олени Пчілки, а представники Волинської спілки письменників України посадили її у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

         Коли у 2019 році Остап Михаць брав у Колодяжному живці Лесиної Груші, то зустрівся з делегацією «Союзу Українок» з Америки, які виявили надзвичайне зацікавлення цією темою. Тому планується передати саджанці Лесиних груш за океан, аби їх висадили біля приміщень «Союзу Українок» по всій Америці.

 

Ліцей №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради став учасником цієї акції, адже ми відчуваємо духовну єдність дрогобичан із талановитою волинянкою та її родиною. Наш ліцей отримав маленьку щепу від 120-річної груші поетеси.

21 квітня 2021 року за сприяння міського голови Т.Я.Кучми, заступника з гуманітарних та соціальних питань А.В.Ковча, заступника з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами виконкому В.Б. Коцюби, начальника відділу освіти П.Б.Шев’яка, директора С.В.Малої та колективу ліцею у саду нашого закладу освіти було започатковано алею Лесі Українки. Учні, педагоги, батьки посадили саджанці улюблених дерев поетеси та щепу Лесиної груші. Облаштування Лесиної алеї у рік 150-річчя від дня народження Великої Доньки українського народу – це спільна справа ліцею та громади міста. За ініціативи учнівського самоврядування алея наповниться сюжетними композиціями з творів Лесі Українки.

Тож нехай щепа Лесиної груші на Лесиній алеї у ліцеї №4 імені Лесі Українки у рідному місті Дрогобичі росте, а майбутні покоління дрогобичан в шелесті листя Лесиної алеї чують красу та силу Лесиного слова.

                                                                                    Колектив ліцею

 

 

Читати далі

Нас єднає Велика Леся і любов до Вкраїни свята!

26 лютого 2021 року у ліцеї №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради Львівської області відбулося відкриття меморіальної дошки та кімнати-музею з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки.
Колектив ліцею висловлює щирі слова вдячності за підтримку та допомогу у реалізації планів міському голові Тарасові Кучмі, ректору Дрогобицького державного педагогічного університету Надії Скотній, заступникам міського голови Андрієві Ковчу та Володимирові Коцюбі, депутатам міської ради Романові Шагалі та Світлані Маменьці, начальнику відділу освіти Петрові Шев’яку, начальниці організаційного відділу Ірині Кушнір, начальниці відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту Олександрі Пашко, старшому науковому працівнику відділу історії музею «Дрогобиччина» Марії Головкевич, керівнику ДІКЗ «Нагуєвичі» Богданові Лазораку, священнику церкви Петра і Павла отцю Юстину, педагогу, виконавиці у жанрі авторської пісні Лілії Кобільник, поетові, журналісту, краєзнавцю Дрогобиччини Романові Пастуху, головному редактору газети «Франковий край» Іванові Шведу, просвітянину Петрові Сидорчуку.
Уклінна подяка та пошана сподвижникам та ідейним натхненникам - поетесі, художниці, скульптору, письменниці, лауреату премії імені Лесі Українки Світлані Мефодіївні Лелях-Бегутовій, депутату Нітишинської міської ради Олександрові Володимировичу Степанюку.
Ми вдячні Марчук-Футалі Галині, Комзюк Вірі, Шагалі Роману, Сидорчуку Петру, Роману Пастуху, Головкевич Марії, Бур’яну Дмитру, Задорожній Ользі, учнівському, батьківському, педагогічному колективам ліцею за наповнення експозиції кімнати-музею Лесі Українки.
Велика вдячність технічному персоналу ліцею за самовіддану працю та внесок у спільну колективну творчу справу.
                                                        Директор ліцею Світлана Василівна Мала
Читати далі

"Неопалима купина" присвячена Лесі Українці

У ліцеї №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради у 2004 році розпочало свою роботу наукове товариство «Неопалима купина». Його метою є виявлення здібних дітей та заохочення їх до наукового дослідження. Підсумки своїх досліджень учасники товариства щороку презентують на учнівській науково-практичній конференції. Темою конференції у цьому навчальному році є «Дослідження життя та творчості Лесі Українки», яка присвячена 150-річчю від дня народження поетеси.
10 лютого свої дослідження на секціях природничих дисциплін, трудового навчання та естетичних дисциплін презентували учні 8-10 класів, які відкрили нові сторінки життя видатної українки.
Географію подорожей Лесі Українки висвітлили учні 9-В класу Стецула Володимир, Геть Денис, Киричинський Владислав та учитель Стецула М.В.
Дослідження про улюбленого брата поетеси Михайла, який був фізиком, здійснили учениця 10-В класу Меленчук Юлія т учителі Павловська Н.Т., Вусата Г.Г.
Про Лесине ім’я в біології та медицині доповіли учениці 10-В класу Фещак Діана, Дуднік Вікторія та учитель Бекетова О.Л.
Хист Лесі Українки до вишивання розкрили у своєму дослідженні учениці 8-В класу Волошин Зоряна, Німилович Софія та учителі Псарук Н.І., Псарук Л.А.
А про зв'язок поетеси з мистецтвом обгрунтувала у своєму дослідженні учениця 10-А класу Мицяк Мар’яна та учитель Антоник Н.В.
Результати учнівських досліджень були надзвичайно цікавими та пізнавальними.
Бажаємо подальших успіхів та відкриттів нашим юним науковцям.
Керівник наукового товариства ліцею Павловська Н.Т
Читати далі

Мотиви природи у творчості Лесі Українки

До 150-річчя з дня народження Лесі Українки учні 4-А класу ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради, що носить ім’я визначної поетеси, презентували виховний захід на тему «Мотиви природи у творчості Лесі Українки». Учні декламували вірші, відтворювали епізоди з життя поетеси, розігрували дійство, де змальовано розкішні простори української природи у всі пори року. Діти уміло відобразили настрій, емоції, душевні переживання поетеси в зображенні картин рідної землі. На свято завітала кожна пора року у всій своїй величі, адже і в Лесі ставлення до природи було, як до живої істоти. Важливим завданнями естетичного виховання учнів є формування художніх смаків, любові до краси рідного краю, розвиток уміння відчувати єдність з природою, виховання особистості на кращих зразках художніх літературних творів. А визначна роль у формуванні національної дитячої літератури належить саме Лесі Українці. Вона прагнула донести до нас думку, що ми – частина природи, тому її слід любити і охороняти. Адже зруйнувавши гармонію між природою і нами, людьми, ми втратимо самих себе.
Свято подарувало усім присутнім позитивні емоції та незабутні враження!
Класний керівник Боб’як М.М.
Читати далі

«Лісова пісня» Лесі Українки

Одним з найкращих творів Лесі Українки є драма-феєрія «Лісова пісня». Це твір, який закликає берегти не лише духовні скарби душі, а й дорогоцінний скарб -природу, розуміти її одухотвореність, шукати себе у ній, а її у собі.Саме це показали учні 9-Б класу ліцею №4 імені Лесі українки дрогобицької міської ради у постановці ІІ дії «Лісової пісні». Граючи свої ролі Хомицька М., Табачинський А., Паньків М., Околович Ю., Охріменко Б., Дідух А., Кулинич А., та Каландарішвілі М., висвітлили конфлікт між коханням Мавки та байдужістю Лукаша, лукавством Килини та матері Лукаша, добротою Лісовика та Лева. Підготовка та сама постановка «Лісової пісні» сприяла вихованню в учнів активної життєвої позиції: естетичні почуття та повагу один до одного, любов і бережливе ставлення до природи. Класний керівник Павловська Н.Т.

 

Читати далі

З Днем учителя!

Шановні освітяни!

Колектив ліцею №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради вітає Вас із професійним святом – ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ОСВТИ!

Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує Вам міцне здоров’я та довголіття!

Бажаємо Вам здійснення найзаповітніших мрій, а також, щоб у Ваших родинах завжди панувало тепло, радість та затишок. Нехай професійний успіх, творча наснага та оптимізм крокують поруч із Вами з року в рік. Ви – справжні майстри своєї справи, які вкладають частинку душі в кожного учня. Пам’ятайте, саме освітяни дають надію людству на подальший розвиток!

З ДНЕМ ВЧИТЕЛЯ!

 

 

Читати далі

Навчання для розуму та серця

Впродовж 5 років 26 шкіл із різних областей країни впроваджуватимуть систему з розвитку м’яких навичок, соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН або SEE Learning). В експерименті всеукраїнського рівня «Організаційно-педагогічні умови формування в учнів м’яких навичок шляхом соціально-емоційного та етичного навчання» Львівщину представляє Ліцей №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради Львівської області, команда якого ( директор ліцею Мала С.В, заступник директора Самойлик С.В., практичний психолог Свойкіна Н.Б)

пройшла конкурсний відбір для участі у програмі. Згідно з наказом МОН України № 1431 від 18 листопада 2019 року https://mon.gov.ua/ua/news/do-2024-roku-v-26-ukrayinskih-shkolah-pilotuvatimut-proyekt-z-rozvitku-myakih-navichok-nakaz

mon?fbclid=IwAR3gtE8fCqor2Xu5gccZ9l7UalBZLiexxjNLf2HyDXfAyeTdNp-_LbvTDJc

Наш ліцей став учасником Експерименту. Загальнонаціональний шкільний експеримент в Україні проводиться за ініціативи EdCamp Ukraine.

СЕЕН — це програма для дошкільної та шкільної освіти, розроблена з метою підсилити соціальний, емоційний та етичний розвиток дітей і молоді. В основі СЕЕН лежить прагнення навчити учнів та учениць якнайкраще турбуватися про себе та інших, особливо в плані емоційного й соціального здоров’я. Формування м’яких навичок  є невід’ємною складовою успішного навчання й обов’язковою компетентністю, якою має володіти випускник Нової української школи.

Педагоги нашого ліцею з радістю і розумінням відгукнулися на впровадження програми СЕЕН в закладі освіти. Вони зазначили, що методики СЕЕН допомагають їм у налагодження взаємовідносин, взаємодії, комунікації з учнями. Учні стали краще розуміти  свої емоції, вчилися співпереживанню, зрозуміли взаємозалежність, навчились говорити про самовідчуття, працювати у командах тощо. А головне - учні отримували задоволення від цих уроків. Тому, вважають, методики СЕЕН дуже важливими для вивчення та практикування у закладах освіти.

Привабливими для учнів на уроках СЕЕН були ситуації, де можна було практично перевірити знання, обговорити ситуацію, висловити власну думку, діти мали можливість краще зрозуміти самих себе, говорити про свої емоції, про ставлення до інших, проявляти емпатію, прислухатися до мови свого тіла. Важливим в цих уроках вчителі вважають те, що можуть вчити школярів розуміти свої внутрішні потреби, емоції, вміння керувати ними, розвивати м’які навички. Також  класні керівники відзначили, що успішність учнів підвищилася! Досвід впровадження програми СЕЕН  був презентований на одній із експертних сесій магістральної (не)конференції mini –EdCamp Drohobych «Як навчати дітей у 21 столітті: практики, які працюють» у ліцеї №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради.

Педагоги та учні з нетерпінням чекають нового навчального року, щоб продовжити досягати мети СЕЕН— дати інструменти для вибудовування благополуччя учнівства сьогодні й у майбутньому.

Пропонуємо переглянути нове відео про СЕЕН.

                 Заступник директора                    Самойлик С.В.

 

 

Читати далі

EdCamp Drohobych

15 лютого 2020 року у ліцеї №4 імені Лесі Українки відбулася магістральна (не) конференція EdCamp «Як навчати дітей у ХХІ столітті: практики, які працюють».
Директорка ліцею Світлана Мала представила гостей (не)конференції: заступницю міністерки освіти і науки України Любомиру Мандзій, освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, в.о. директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ігоря Гайдука, міського голову Тараса Кучму, очільника освіти Дрогобича Петра Шев’яка, депутута ДМР та керівника КП "Дрогобичводоканал" Романа Шагалу, ректорку Дрогобицького державного педагогічного університету імені Ів.Франка Надію Скотну, директора КУ «Інституту міста Дрогобича» Володимира Кондзьолку, заступницю ДСЯО Кіровоградської області Майю Тутаєву.
Натхнення і наснаги усім учасникам надало відеозвернення команди EdCamp Ukraine.
З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Також учасники мали можливість переглянути відео звернення почесного громадянина Дрогобича Мирослава Мариновича. А колектив ліцею привітав усіх спільною колядою.
Заступниця міністерки Любомира Мандзій звернулася до освітян та назвала першочергові кроки, які необхідні для реалізації реформи НУШ, окреслила шляхи професійного зростання вчителів.
Під час панельної дискусії обговорювали питання: «Як навчати дітей у ХХІ столітті».
В програмі магістральної (не) конференції учасники мали можливість відвідати дві експертні паралелі, спеціальну сесію від EdCamp Ukraine, яку провели Майя Тутаєва та Олександр Даценко, учительську сесію, виїзну сесію визначними місцями Дрогобича та різноманітні майстерки.
Завершилася (не)конференція фідбеком та врученням сертифікатів.
Ми будуємо спільноту відповідального вчительства.
                                                        Директорка ліцею Світлана Мала

Читати далі

Програма соціально-емоційного та етичного навчання СЕЕН

Аби щось змінити, нам слід зрозуміти

себе і світ навколо нас, - лише тоді

ми зможемо сприймати нову інформацію

й набувати новий досвід.

                                     Джо Диспенза

Ми починаємо!

Пілотний проєкт із впровадження у закладах освіти системи формування м’яких навичок з використанням соціально-емоційного та етичного навчання SEE Learning  актуальний для української освіти. Тому команда ліцею №4 імені Лесі Українки не вагаючись прийняла рішення про участь у відборі до проекту. І ми пройшли!!! Стали одним з 26 закладів освіти, які пілотують програму соціально-емоційного та етичного навчання СЕЕН. Ми готові зростати, змінюватись, креативити, співпереживати, взаємодіяти з нашим учнівством!

25 жовтня 2019 року наша команда, директор ліцею Мала С.В., психолог Свойкіна Н.Б., заступник директора Самойлик С.В., запросила на зустріч усіх бажаючих класних керівників впроваджувати програму у своєму класі. Завітали майже усі! Наші педагоги з цікавістю та натхненням слухали та говорили про емоційний інтелект, емпатію, усвідомленість, ознайомились структурою програми СЕЕН. Ми говорили про те, чому для кожного та для кожної з нас, для сучасного світу так важливо говорити про емоції, співпереживання, взаємозалежність. Про необхідність вироблення навичок стійкості, системного мислення та етичного виховання. Прочитали лист для батьківства й опікунства, з яким класні керівники ознайомлять батьків на зустрічі.  Ми спробували практики СЕЕН – ресурсність, заземлення, зчитування. Серед активностей мали практику стратегії «Миттєва допомога!». Провели перший урок «Що таке доброта» з розділу «Створення атмосфери співпереживання у класі». А на завершення зустрічі усім ще додала позитивних емоцій вправа від Світлани Роз «Шейк радості»!

Після канікул – ми починаємо! Класні керівники на виховних годинах проводитимуть уроки за програмою СЕЕН. Також вони отримали завдання зібрати свої команди СЕЕН з учителів-предметників і познайомити їх з програмою. Ми домовились про наступну зустріч, після проведення першого уроку. Усім же цікаво, як все пройде?!

.                                                           Заступник директор Самойлик C.В.

Читати далі

Урочиста академія та батьківський концерт

Україно, моя держава! 
Про тебе лине у світі слава. 
Така могутня, як сила неба, 
Дивись, людино, це все для тебе!
18 травня 2019 року у приміщенні Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім.ЮріяДрогобича відбулися Урочиста академія та батьківський концерт Дрогобицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, присвячені Дню Європи в Україні.
Україна є частиною Європи, а Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних, демократичних держав. У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи.
З вітальним словом до присутніх звернулась директор школи Світлана Василівна Мала, яка наголосила, що сьогодні на свято усіх запросили саме діти – наші учні!
Окрасою та сюрпризом нашого свята було нагородження переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів – 28 ерудованих та активних учнів школи, відмінників школи – 82 наполегливих та обдарованих особистостей, переможців творчих конкурсів – 26 креативних та яскравих талантів, спортивних змагань – 66 спортсменів школи, які мають амбіційну мету – олімпійські рекорди . Із захопленням вітали переможців конкурсу учнівських та вчительських симпатій школи «Учень року- 2019»у номінаціях:
«Лідер року» – Дякун Тетяна (11А кл.)
«Ерудит року» – Охріменко Михайло (11А кл.)
«Прорив року» – Півтораніс Діана (10Б кл.)
Школа пишається тими, хто впевнено крокує вперед і допомагає йти іншим, хто вкладає знання і таланти у стрімкі ріки майбутнього, хто обов’язково скаже своє слово у науці, на виробництві, мистецтві, спорті.
І тільки прагнення до зростання дає нам змогу пізнати неймовірні світи і усвідомити: наша країна єдина , багатонаціональна, що Україна – це я, Україна – це ти, Україна – це ми!
                                                          Заступник директора з навчально-виховної роботи Горічко М.П.

 

Читати далі

Дрогобицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 вітає усіх з ДНЕМ ВИШИВАНКИ!!!

Українська вишиванка - це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!
Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
І ми йдемо по світу в вишиванці.
Ми — українці! Гордимося цим!

Читати далі

Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2019»

З 04 по 12 квітня 2019 року у м.Запоріжжя відбувався ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019» у номінації «Вчитель інклюзивного класу». Запорізький край гостинно зустрів учасників з усіх областей України. Тут  зібралось тісне коло однодумців. Всі добре усвідомлюють, що обрали правильний шлях розбудови інклюзивного суспільства – розвиток інклюзивної освіти. Спілкування, обмін досвідом, обговорення кращих педагогічних практик та технологій навчання дітей з особливими освітніми потребами стануть хорошим підґрунтям для успішного, навчання, виховання, соціалізації усіх учнів. Розуміння різноманітності, прийняття інакшості, виховання толерантності, усвідомлення важливості кожного і кожної для суспільства, створення універсальних умов навчання, рівний доступ до якісної освіти, забезпечення якісного життя – важливість цих питань мали змогу обговорити всі учасники конкурсу.

Учитель початкових класів, заступник директора Дрогобицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Самойлик С.В. на конкурсі представляла Львівщину. Світлана Володимирівна гідно пройшла відбірковий етап і стала фіналісткою конкурсу. За підсумками фінальних конкурсних змагань – дипломант Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Вчитель інклюзивного класу».

Конкурс завершено. Спілкування учасників продовжується!!! Триває клопітка робота щодо розвитку інклюзивної освіти. Адже інклюзія – це особистість і людяність, взаємодія і взаємодопомога, доброта і любов, це рівень свідомості нації.

                                                Директор школи Мала С.В.

 

Читати далі

Не забувай рідну школу!

02.02.2019 року у Дрогобицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 відбувся вечір зустрічі з випускниками школи. Ця традиція існує з часів заснування навчального закладу. На родинне свято зібралися випускники різних поколінь. Школа гостинно зустріла своїх вихованців, а серед них – випускники, які закінчили школу у 1959 , 1969, 1979, 1989, 1999, 2009 роках. Це ювілейні випуски нашої школи! А серед них і ті, хто зовсім нещодавно залишив стіни школи. У спогади про шкільне життя занурив усіх присутніх фільм з незабутніми сторінками історії школи.

Директор школи Мала С.В. ознайомила випускників зі Стратегію розвитку школи на 2018- 2023 н.р., здобутками випускників школи, висловила щиру подяку усім присутнім від імені чисельного педагогічного колективу, за відданість рідній школі, любов, пам'ять, підтримку, віру у майбутнє.

Випускники ділилися спогадами про шкільне життя, згадували  цікаві історії, дякували та бажали рідній школі творчих злетів, вагомих здобутків та процвітання!

Ми не прощалися, ми говорили один одному: «До нових зустрічей!»

                                                                  Колектив школи

Читати далі

Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації

25.01.2019 р. у Києві відбулась Всеукраїнська  звітна конференція  з інклюзивної освіти. У складі делегації Львівської області була присутня заступник директора, вчитель початкових класів Дрогобицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, переможець обласного конкурсу "Вчитель року" у номінації "Вчитель інклюзивного класу"  Самойлик С.В.

Особистості, які об’єднались в Українському домі, узагальнена інформація  щодо питань інклюзії, загально державницький підхід надають впевненості у тому, що свідомість нації змінюється, наближається до загальнолюдських цінностей. Надихає бути готовим  виявляти людяність, на розвиток толерантності, справи милосердя. Дає розуміння цінності кожної особистості та солідарності громади в питаннях інтеграції людей з особливими потребами. Об’єднує суспільство загалом, не лише у питаннях, дотичних до проблем людей з інвалідністю, забезпечуючи рівні можливості, а відтак – втілюючи принципи  демократичного суспільства. Бо немає дотичних і не дотичних, чужих і своїх. Є потужна команда, якій під силу втілити найсміливіші цілі, пов’язані з людьми, що мають особливі освітні потреби. Ця команда – всі ми. Без винятку.

м

Читати далі

Міське методичне об'єднання вчителів інформатики та трудового навчання

11 грудня 2018 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 відбулося спільне міське методичне об’єднання вчителів інформатики та трудового навчання. На зустрічі обговорювались питання ідей Нової української школи про виховання компетентністно-зорієнтованої особистості, удосконалення освітнього процесу, про спільну зацікавленість педагогів виховати щасливу дитину, яка обов’язково стане успішною. Обговорили ключові компетентності освіти впродовж життя, але найбільше уваги приділяли інформаційно-комунікаційній компетентності у галузі технологій. Саме вчителі інформатики та трудового навчання готові до партнерських стосунків і співучителювання, що і підтвердилось під час проведення панельної дискусії. Учасники дискусійної платформи Разумна Л.М., Григорович А.Г., Тидаш О.В., Шильник І.І., Цимейко Д.М., Хлопик Р.З. ділилися своїми думками щодо викликів, ризиків, проблем, з якими стикаються у своїй повсякденній роботі, процесу співучителювання, партнерських стосунків, вмотивованого вчителя, про секрети самозарадності, про актуальні проблеми на які повинні бути спрямовані інвестиції держави.
Вмотивовані, креативні, готові брати на себе відповідальність вчителі стали успішною командою під час роботи на кольоровій фабриці професій. Втілення співучителювання освітяни мали змогу побачити під час проведення презентаційного уроку вчителем інформатики Жгутою Т.В. та вчителем трудового навчання Псарук Н.І.
Колеги відвідали засідання шкільного наукового товариства «Неопалима купина», де ознайомились з роботою секції інформатики та трудового навчання, на яких учні Півтораніс Діана, Круглій Ольга, Меленчук Юлія, Коробов Назарій, Дякович Олег, вчитель історії та права Бігун Л.Т. виступили із дослідженням в даній галузі.
Успішно представила роботу методичного об’єднання вчителів інформатики і трудового навчання керівник Удич І.В. Вона щиро ділилася здобутками колег, участю у різноманітних проектах, планами і задумами.
Будь-які зміни несуть ризики невизначеності за кінцевий результат. Але застигнути в розвитку і часі ще страшніше, оскільки зупинка насправді означатиме рух назад. Вчителі готові до змін, готові брати на себе відповідальність за втілення головної ідеї Нової української школи виховати щасливого успішного учня.

Читати далі

Козацькі забави

27 листопада 2018 року у Дрогобицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 в рамках проекту Healthy Schools пройшло цікаве змагання для учнів 9-11 класів «Козацькі забави».
Три команди змагались за звання найкращих козаків школи. Конкурси були спрямовані на вирішення різних життєвих ситуацій, які відбувалися з нашими козаками, а саме : збирання врожаю, втеча з полону, випробування на швидкість, спритність та силу. Конкурси проходили у веселій невимушеній та дружній атмосфері, що сприяло взаємодії учнів та привело до перемоги команду 11 класу. Також активну участь брали вболівальники команд, адже підтримка спортивного духу це головне у змаганні. Це свято довело, що спорт підтримує патріотизм та розвиває учнів. У здоровому тілі – здоровий дух!

 

Читати далі

Свято останнього дзвоника

Сьогодні у школах нашого міста пролунав останній дзвінок. Цей день назавжди запам’ятається і для 34 випускників, які прийшли на свою останню шкільну лінійку у загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4.

Випускники прийшли на лінійку урочисто - під рушниками, які їм тримали батьки.

Свято розпочалося із виконання Гімну України. А згодом слово надали директору школи Малій С.В. яка побажала  випускникам, для яких цей день є особливо хвилюючим, зробити правильний вибір, обрати саме ту професію, яка буде до душі, допоможе реалізувати себе та стати успішним громадянином своєї держави. 

Згодом слово надали батькам випускників та їх першим вчителям, які покладають великі надії на своїх вже дорослих дітей.

Молодші школярі потішили присутніх віршиками  та подарували одинадцятикласникам незабутки.

Потому випускники загадали бажання і пустили у небесну блакить повітряні кульки. А про завершення навчального року для усіх присутніх сповістив останній дзвінок.

Читати далі

Впевнений старт у майбутнє!

5 травня у музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича відбувся батьківський концерт ЗОШ № 4.  Він став справжнім святом для всієї шкільної родини, яка переповнила зал.

Перша частина – урочиста академія. Грамотами відділу освіти на сцені вшановували учнів, які мають значні досягнення: відмінників, учасників конкурсів та олімпіад, спортсменів, а також переможців конкурсу «Учень року-2018». Вручали грамоти директор школи Світлана Мала та Романна Пруська, Світлана Самойлик, Галина Вусата. Це були хвилини слави для дітей, які доклали до свого успіху не один день чи навіть рік наполегливої праці. Хвилини слави для їхніх батьків, які скеровували і підтримували. Хвилини слави для вчителів, які навчали і допомагали. Урочиста академія стала своєрідним підсумком роботи за весь навчальний рік. Сподіваємося, це мотивуватиме інших, і  наступного року  ми побачимо на такому святі  нові обличчя, нові відкриття, нові звитяги.

Друга частина – мистецька. Шкільні колективи також презентували нові танцювальні та вокальні номери.  Чого тут тільки не було! Пісні про ведмедиків та іграшки, про щастя та друзів, про надію та мову! А танцювали і пінгвіни, й каченята, і птахи! Барвисті костюми, цікава хореографія, запальні мелодії – все сприяло чудовому настрою. Особливо запам’яталися виступи, які готували з нагоди уродин Т.Г.Шевченка та І.Я. Франка – вірш «Чигрине, Чигрине…», який декламувала Діана Півтораніс, та пісня «Човен» у виконанні старшої групи вокального ансамблю «Друзі». А також хореографічна композиція «Люди як кораблі», яка цьогоріч визнана найкращою на Всеукраїнському  фестивалі «Сурми звитяги».  

Велика подяка учасникам мистецького об’єднання «Престиж», керівникам  творчих колективів Наталії Антоник, Наталії Вовденко, Лесі Пуців, Сергію Дмітрієву, ведучим свята Олені Моргун та Наталії Федак , заступнику з навчально-виховної роботи  Мирославі Горічко, без яких би концерт не відбувся.

Приємно, що серед артистів були й першокласники, і випускники школи. Це нас об’єднує і мотивує, підсилює сподівання, що школа живе наповну, відчуває ритм, вчиться і працює. І хоч концерт пролетів на одному подиху, приємні враження від нього надовго залишаться у серцях присутніх. Адже наша шкільна родина – то справжні патріоти,  які знають, що 4 школа  - це впевнений старт у майбутнє!!!

                                                                               Шкільна родина Дрогобицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4

 

Читати далі