Делегація з Польщі

     З нетерпінням ми чекали делегацію з гміни Свідниця, Республіки Польща. Делегація завітала до нас у складі 43 осіб. З них - офіційні представники : війт гміни Свідниця Адам Яскулський, заступник війта  Аріса Яз, директор школи Ліліана Рейман, координатор міжнародної співпраці  Майя Костшева, двадцять учнів з опікунами, з Мартою Фудалі та Мавгожатою Венгловською та батьками, які приймали українських дітей.

         З 1-го по 5-те травня 2017 року,діти, які перебували та проживали у польських сім’ях, радо зустрічали своїх друзів з Польщі. Зустріч була теплою та приємною. Діти спілкувались протягом року через соціальні мережі, а тепер могли уже зустрітись. Програма зустрічі була дуже насиченою.

       Першого дня діти поселились в українських сім’ях та разом відвідали Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича та переглянули спільно виставу «Здрастуйте, я ваша тітонька!» , а тоді їх чекала святкова вечеря в колі  української родини.

         Наступного дня здійснили екскурсію до міста Лева, яке зачарувало всіх своєю красою. Відвідали костел святої Ольги та Єлизавети, церкву святого Юра, Латинську Катедру, де побачили різні стилі мистецтва втілені в життя, піднялися на Ратушу, де побачили Львів з висоти пташиного польоту. Зачарував дітей також Дім легенд, годинник львівського часу, автомобіль на даху та пам’ятник сажотрусу. Ще крім звичайних пам’ятників, які вони бачили були і пам’ятники Тарасу Шевченку, Андрею Шептицькому, королю Данилу, Адаму Міцкевичу. Побували у копальні кави, майстерні шоколаду, накупили сувенірів, втомлені та задоволені повернулися додому.

   

Завершальним акордом перебування делегації у школі та місті стала урочиста академія « Рідній школі – 70!» , від якої усі були у захопленні, а увечері сльози та хвилювання, що ці п’ять днів пройшли надто швидко. Ця поїздка стала ще одним кроком до тісної співпраці між школами та містами. Маємо надію на те, що ця співпраця буде продовжена в майбутньому.