Дрогобицька ЗОШ І-ІІІ ст.№4 – переможець XV дитячо-юнацького Всеукраїнського конкурсу мистецтв "Сурми звитяги"

 Львівський оперний, повний зал, гала-концерт – так завершився для Дрогобича ювілейний, п’ятнадцятий фестиваль “ Сурми звитяги”. Виступом учнів ЗОШ № 4 розпочали свято, на яке з’їхалися  учасники зі всієї України. Луцьк, Вінниця, Запоріжжя – кожен куточок відгукнувся на патріотичний заклик. Хтось – піснею, хтось віршем, а хтось хореографічною композицією.     І саме   на гала-концерті можна було побачити  найкращі номери, почути найгарніших виконавців. Примітно, що й сама Львівщина багата на таланти,  бо саме з різних  куточків  області прибуло чимало учасників дійства.

      Творча формація “ Авангард”  на чолі з С. Дмитрієвим,  з Дрогобича виборола  на фестивалі перше місце. ЗОШ № 4 презентувала літературно-хореографічніу композицію, де вдало поєдналося і слово, і пісня, і рух. Починалася композиція рядками Шевченка , а завершилася повстанською піснею, усе звучало напрочуд актуально. Здавалося, живий Кобзар говорить до українців сьогодення, пророкує добру долю та славу. Але вслід за рядками Шевченка розгортається полотно боротьби за свободу – насичене образами, символами та емоціями. Справді: незалежність завжди вимагає  підтвердження у борні. Тому, напевно, ми всі і живемо у такий непростий час, що, власне, й був відображений у композиції. Глибокий сон, у який впала нація, пробудження, Майдан, війна і надія на оновлене завтра – такими були основні складові композиції. Реалізували задум 23 учасники народного ансамблю “ Viva” та зразкового ансамблю “ Радість “ ( керівники – С. Дмитрієв, Н. Вовденко). Наостанок учасники склали символ звитяги, який органічно завершив виступ, - хрест з тризубом.

“ Браво ! “ – вигукнув  партер,“ Браво!” – чулося у ложах, “ Браво!” – гукали на балконі. Це був справжній тріумф і чиста перемога, бо серед усіх виступів Дрогобич таки був найкращим. Аплодисменти зривалися, долітали до сердець, наповнювали присутніх тим незламним духом, який єднав націю завжди – і колись, і, особливо, тепер.

І хоч за кожним “ Браво!” стоїть величезна праця колективу та адміністрації, хоч кожен рух і слово вивірялися не раз, однак така перемога варта всіх зусиль! Бо то більше ніж виступ, більше ніж участь, - це наш внесок у надію нинішню, у сподівання на мир і перемогу.

Н.Б.Свойкіна