"Неопалима купина" присвячена Лесі Українці

У ліцеї №4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради у 2004 році розпочало свою роботу наукове товариство «Неопалима купина». Його метою є виявлення здібних дітей та заохочення їх до наукового дослідження. Підсумки своїх досліджень учасники товариства щороку презентують на учнівській науково-практичній конференції. Темою конференції у цьому навчальному році є «Дослідження життя та творчості Лесі Українки», яка присвячена 150-річчю від дня народження поетеси.
10 лютого свої дослідження на секціях природничих дисциплін, трудового навчання та естетичних дисциплін презентували учні 8-10 класів, які відкрили нові сторінки життя видатної українки.
Географію подорожей Лесі Українки висвітлили учні 9-В класу Стецула Володимир, Геть Денис, Киричинський Владислав та учитель Стецула М.В.
Дослідження про улюбленого брата поетеси Михайла, який був фізиком, здійснили учениця 10-В класу Меленчук Юлія т учителі Павловська Н.Т., Вусата Г.Г.
Про Лесине ім’я в біології та медицині доповіли учениці 10-В класу Фещак Діана, Дуднік Вікторія та учитель Бекетова О.Л.
Хист Лесі Українки до вишивання розкрили у своєму дослідженні учениці 8-В класу Волошин Зоряна, Німилович Софія та учителі Псарук Н.І., Псарук Л.А.
А про зв'язок поетеси з мистецтвом обгрунтувала у своєму дослідженні учениця 10-А класу Мицяк Мар’яна та учитель Антоник Н.В.
Результати учнівських досліджень були надзвичайно цікавими та пізнавальними.
Бажаємо подальших успіхів та відкриттів нашим юним науковцям.
Керівник наукового товариства ліцею Павловська Н.Т