Переможці Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Сурми звитяги-2015»

Вранці 1 грудня учні та вчителі ЗОШ №4 вирушили до Львова. Нагода поважна: нагородження переможців та гала-концерт фестивалю «Сурми звитяги».

Ось уже в шістнадцяте «Сурми звитяги» скликають творчі колективи з Усієї України задля поширення національної патріотичної спадщини. Другий рік поспіль ЗОШ №4 стає переможцем всеукраїнського рівня, другий рік розпочинає гала-концерт у Львівському оперному театрі, по вінця заповненому глядачами.

Попередню, минулорічну, літературно-хореграфічну композицію «Авангард» мали змогу побачити й мешканці Дрогобича. Новий проект  ЗОШ №4 має назву «Пролог» та, на відміну від «Авангарду», не тільки змальовує стрімкий вир подій недавнього минулого й  спонукає до патріотизму в дії, а й наштовхує на роздуми: хто ми як нація, чому зміни відбулися, але на житті людей це позначилось мало, чому внутрішнє очищення не менш важливе для кожного українця.

Композиція триває всього кілька хвилин -  «не відпускає» довго. Головний герой у пошуках самого себе і сенсу життєвих змін губиться в думках, розривається між злом, у якому агресія та помста, і добром, що в ньому прощення та зростання.Виконавці-учасники народного танцювального клубу «Viva» та зразкового ансамблю «Радість» (керівники С. Дмітрієв та Н. Вовденко). До ідеї створення долучилися також педагоги Н. Свойкіна та Н. Антоник, але задум втілив Сергій Дмітрієв за всебічної підтримки адміністрації ЗОШ №4.

Цьогорічні «Сурми звитяги» зібрали в одному залі Галичину, Волинь, Донбас. Гучні оплески зірвали учасники зі Слов’янська та Луганської області. Затамувавши подих, глядачі поринули у світ хореографії, вокалу та декламації. І кожен виступ був неповторним, незабутнім. Та все ж саме Дрогобич привіз відзнаку переможця. І не одну: другою нагороджений чудовий вокаліст Ігор Левицький (ЗОШ №15, III місце).

Що ж, радіємо та пишаємось, бо усвідомлюємо, яка велика праця стоїть за виступами дітей, що перемагають на такому високому рівні. Сподіваємося на підтримку міста та нові звитяги малих дрогобичан наступного року, коли покличуть сімнадцяті «Сурми звитяги».                                            Н.Б.Свойкіна