Тренінг надання невідкладної допомоги

 
 

16 листопада у рамках співпраці біолого-природничого факультету ДДПУ імені Івана Франка з ліцеєм № 4 імені Лесі Українки Дрогобицької міської ради відбувся тренінг для учнів молодших класів з надання невідкладної допомоги - BLS за підтримки неурядової організації VZW "ORADEA" та університетом прикладних наук Vives.

Мета цього проекту набути навиків надання невідкладної допомоги, сформувати навички щодо проведення серцево-легеневої реанімації, виховати відповідальність за власне здоров’я та здоров’я оточуючих.

Присутні навчилися, як правильно підійти до потерпілого, як переконатися що він чує і відчуває ваші дотики, як описати місцевість для виклику швидкої допомоги, перевірити дихання потерпілого і приступити до непрямого масажу серця у разі відсутності дихання.

Учні та вчителі ліцею набули практичних навичок серцево-легеневої реанімації і відпрацювали їх за допомогою фантомів Lili та Anne.

Співпраця між закладами буде продовжуватися і учні старших класів також будуть мати змогу навчитися надавати першу невідкладну допомогу.

Вчитель зарубіжної літератури Філь Н.